arhitektonski studio za projektovanje, enterijer i dizajn

ARHITEKTURA

Naselje "Kraljevi konaci"

danas

"KRALJEVI KONACI" - ZLATIBOR

             Arhitektonski studio "ARHIMIS" iz Užica, projektovao je aparmansko naselje "Kraljevi konaci" na Zlatiboru - biser arhitekture na planinskoj lepotici.

             Kraljevi konaci su upisani u svetski almanah turističkih naselja i nose najveći mogući broj za kvalitet - 5 zvezdica. Takođe su nosioc prestižne nagrade "Turistička prizma". U ovo naselje ne samo obični ljudi već i renomirani stručnjaci odlaze na poklonjenje. Ono je već postalo jedan od simbola planine Zlatibor.

             Arhitektura naselja je izvaredan spoj tradicionalne zlatiborske brvnare, tzv. osaćanke i moderne dvojne autonomne građevine sa višestrukim dupleks sistemom.

             Autor ovog naselja i njegovog imena je užički arhitekta Miloš Sekulić, diplomirani inženjer arhitekture, profesor i magistar nauka. Za ovaj podvig u arhitekturi autor je nagrađen izborom među troje najvećih arhitekata u zemlji 2005. godine. O ovom autorskom delu je napisano mnoštvo pohvala i odato mnogo priznanja. "Kraljevi konaci" postaju uzor i obrazac za izgradnju vrhunskih turističkih naselja.

 

Druga proleterska 4, 31000.-Užice

www.arhimis.com

kontakt:

Naselje "Kraljevi konaci"

izgradnja 1994.

LINKOVI: